“Sinterklaas” Omstreeks Kerst(?) 2005 [opgeschreven jan06,]
-aantal keer verteld dus die weet ik nog goed-

Ok dit is een van de leukste dromen sinds tijden. Ik ben in de badkamer van mn ouderlijk huis. Daar vind ik op de onderste schap een kluisje, net als het rode kluisje dat ik vroeger had. Het heeft een cijfercode-slot, met 4 toetsen. Ik probeer het voor de lol, aangezien het aantal mogelijkheden (relatief) klein is…. En ik krijg het open! Daar zitten bonnetjes in…. Er staat een U2 cd op (??!)…. Dus een bon van Sinterklaas inkopen! Die kado’s wil ik niet weten, dus ik stop ze snel terug. Ik bedenk me dat het zaterdagmiddag is, en vanavond het al sinterklaas is! Het zou leuk zijn als ik wat leuks voor mijn ouders zou halen, dus ik ga naar de stad.
‘Plotseling’ ben ik bij een bakker, een winkel met veel mensen(klanten, maar ook veel verkopers achter een grote glazen toonbank). Ik vraag iets… helaas weet ik de preciese dialoog met de verkoopster niet meer… maar dan gaat het over een (roomboter) amandelstaaf…. Ofzo… net niet, aangezien ze het omschrijft aan mij en ik het niet precies begrijp en dit nonverbaal communiceer. Een andere verkoopster zegt: nou dan laat je die toch zien? De pratende verkoopster drukt dan op een knopje, en boven mij gaat een soort “band” die over het plafond loopt iets projecteren: een soort tl-buis, die nergens vast zit. De band over het plafond loopt kriskras door elkaar overal.
‘Plotseling’ ben ik dan in een ‘kinderdagverblijf’, er spelen kinderen. Er is ook een wat marokkaans uitziende man bij met een baardje, en ik heb lol, want ik weet meer dan de kinderen, want: Sinterklaas gaat komen, en ik weet dat die nep is, en hun niet! Ik zeg zoiets over Sinterklaas (iets in de trent van ‘dadelijk komt de heiligman he”) en ik en die man liggen helemaal dubbel van ons binnenpretje, ik mag hem wel. Dan bedenk ik me dat het al laat is en ik eigenlijk naar huis moet, ouders+broer wachten waarschijnlijk… maar het is daar zo leuk en ik voel me goed, ik twijfel wel. Hier stopt de droom.